Есен в Кападокия – екскурзия с автобус

Страна на причудливи земни форми, скални манастири и подземни градове. Тук се сливат природа и история, реалност и съвремие.

ПРОГРАМА 6 дни/5 нощувки

08.10.2015-13.10.2015

Ценина екскурзията: “Есен в Кападокия – екскурзия с автобус”

Дати на екскурзията

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете 0-6 г.

Дете 6-12 г.

08.10.2015-13.10.2015

480 лв

470 лв

710лв

180 лв

 330 лв

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
 • Фериботни такси и магистрални
 • 1 нощувка със закуска в Истанбул в хотел 3*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*
 • 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Анкара, Кападокия и Бурса от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
 • Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език
 • Разходка с корабче по Босфора
 • Туристическа програма в Анкара с екскурзовод на български език
 • Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език
 • Туристическа програма в Бурса с екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка в ЗК “Дженерали Застраховане” АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
 • Представител на ТА

Цената не включва:

 • Входните такси за музеите:
 • 1. Музея на Анадолските цивилизации – 15 турски лири
 • 2. Крепостта Ючхисар – 6,50 турски лири
 • 3. Национален парк Гьореме – 20 турски лири
 • 4. Долината Зелве – 10 турски лири
 • 5. Древния град Каймаклъ – 20 турски лири
 • Посещение на атракционно заведение в Кападокия – 20 евро
 • Полет с Балон над Кападокия – 120 евро
 • Мед. застраховка в ЗК “Дженерали Застраховане” АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 74 години – доплащане 7 лв.
 • Мед. застраховка в ЗК “Дженерали Застраховане” АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 75 години до 79 години – доплащане 14 лв.
 • Мед. застраховка в ЗК “Дженерали Застраховане” АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица над 80 години – доплащане 20 лв.
 • Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗК “Дженерали Застраховане” АД, гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел.
 • Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от В. Търново – 20 лв. на човек; от Габрово – 15 лв. на човек; от Казанлък – 10 лв. на човек, от Ст. Загора – 10 лв.
 • Трансфер при събрани по-малко от 20 човека за тръгване от Варна и Бургас – около 20 лв. на човек

ПРОГРАМА:

Първи ден 08.10.15
Отпътуване от София в 5.00 от стадион В. Левски, от Пловдив в 6.30 от ОМВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 8.00 от ШЕЛ Хасково. Пътуване по маршрут Капъкуле – Истанбул. Пристигане в Истанбул следобяд. Следва пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ”(отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или по желание разглеждане на нощен Истанбул, включва разходка в квартал Таксим, пешеходната улица „Истиклял“ и квартал Ортакьой, разположен до първия мост над Босфора (срещу доп. заплащане). За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря с програма в Ориент Хаус или Гар Мюзикхол (срещу доп. заплащане). Нощувка.
Втори ден 09.10.15
Закуска. Освобождаване на хотела. Предстои ви вълнуващо пътешествие с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. След приключване на мини – круиза по Босфора, следва свободно време на Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран, мента и други подправки и билки. Пазарът на подправките е мястото, където можете да намерите най-голямото разнообразие от прочутия турски локум и турско кафе. Около обяд отпътуване за Анкара. Веднага след пристигане, започва туристическа обиколка на града с разглеждане на символът на града Цитаделата, римските бани, храмът на император Август, площада с конната статуя на Ататюрк, старата сграда на Парламента и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден 10.10.15
Закуска и освобождаване на хотела. Туристическата програма продължава с посещение на Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република. Следва разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, съхранил и до днес находки от епохата на хетите и фригийците. Отпътуване за Кападокия. По пътя кратка почивка за фото пауза на второто по големина в езеро в Турция Тузгьол – един от най-солените водни басейни в света. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.
Четвърти ден 11.10.15
Закуска. Посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения – изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме – център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден 12.10.15
За любителите на силните усещания в 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 – 50 мин. Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Бурса около 08:00 ч. Попътно разглеждане на град Коня с посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Рум – създател на учението и ордена на въртящите се дервиши, изповядващи любов, толерантност и познание чрез практиката на въртене, изпадайки в подобно на транс състояние. Турът продължава с разглеждане на гроба на всепризнатия и обичан хитрец Настрадин Ходжа в град Акшехир. Следва посещение на чаршията за порцелан в град Кютахия, където ще имате свободно време и възможност да закупите сувенири или продкти на известната марка порцелан Гюрал. Пристигане в Бурса, късния следобяд. Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Шести ден 13.10.15
Закуска. Разходка в Бурса – първата столица на Османската империя. Градът се слави с множество термални извори, разположен е на пътя на коприната, в подножието на планината Улудаг, в близост до най-известният зимен спортен център в Турция. Следва пешеходна обиколка с посещение на гробницата на основателите на Османската държава Осман и Орхан, павилиона на Ататюрк, парка на културата и др. Свободно време за кафе при една от местните забележителности – Старият чинар Инкая или за шопинг в известния търговски център Зафер плаза. Около обяд отпътуване с ферибот за Истанбул и от там за България. Пристигане в България късно през нощта.

График на тръгване:

Габрово – 04.30 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
Велико Търново – 05.15 ч. пред хотел Етър
Казанлък – 06.15 ч. ОМВ до ДАП
Стара Загора – 07.15 ч. ЖП Гара
Варна – 05.00 ч. Антим I / до Археологическия музей/
Бургас – 07.00 ч. ОМВ срещу хотел Мираж

Пояснения:

*Всички входни такси се заплащат само в турски лири.
*Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.) и за страдащи от клаустрофобия.
*Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 човека!
*Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
*Визов режим: Няма изисквания за визи!
*Начин на плащане:
– за резервации по оферти за ранни записвания: депозит 50 % при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
– за резервации по стандартни цени: депозит 30% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
*ТO има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100000547/24.11.2014 на ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС АД – гр. София, бул. “Христофор Колумб“ № 43, ЕИК 121265113, тел 0700 17 241
*Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД “Алианц България”.

 ЕМ

За резервация
Име, фамилия:*
e-mail:
Телефон:*
Дестинация:*
Хотел:
Дата на настаняване:*
Дата на напускане:*
Брой възрастни :*
Брой деца:
Допълнителни изисквания:
Въведете числото:150+4=Полетата със * са задължителни.


About admin